Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

33 Στροφές - Συνέντευξη στο Rockopolis!

Το Rockopolis σας παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το συγκρότημα 33 Στροφές, με αφορμή το νέο τους single "Θέλω να φύγω"


- Ποιες είναι σήμερα οι «33 Στροφές»?
- Oι «33 Στροφές» είναι ένα όραμα, ένα όνειρο ζωής. Χαράζουμε μία πορεία στην μουσική που αγαπάμε και προσδοκούμε κάτι το διαχρονικό μέσα από τα τραγούδια μας. Είμαστε πραγματιστές, ρεαλιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε και ονειροπόλοι. Κυνηγάμε απλά το όνειρο μας.

- Πόσα χρόνια βρίσκεστε επί σκηνής?
- Αρκετά θα έλεγα. Τουλάχιστον μία 10ετία.Ο καθένας από εμάς κουβαλάει την δική του ιστορία μέσα από τα μουσικά δρώμενα όπως διαδραματίστηκαν στην ζωή του. Όλοι μας έχουμε περάσει από διάφορα στάδια τα οποία σε ωριμάζουν σαν καλλιτέχνη αλλά και σαν άνθρωπο. Οι «33 Στροφές» ήθελαν ανθρώπους δίπλα τους που να είναι κατασταλαγμένοι στις απόψεις τους, στα θέλω τους και στην μουσική που αντιπροσωπεύουν. 

- Συνδυάζετε τα live σας με διαφορετικό στυλ. Και ροκ, και έντεχνο και πιο Light και πιο Hard. Σωστά? Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό?
- Σωστά σωστά. Αυτό είναι μία «άποψη» των 33 στροφών για το πώς μπορούν να συνδυαστούν διαφορετικά είδη μουσικής. Εύκολο δεν είναι αρκεί να διατηρήσεις το ύφος του συγκροτήματος και ενορχηστρωτικά να δουλέψεις αρκετά ώστε να βάλεις τα στοιχεία που θέλεις. Έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από τις κλασσικές φόρμες προγράμματος ενός live. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει κάτι το διαφορετικό, αρκεί να του το προτείνεις. 

- Θα επέλθει κάποια ακουστική version των 33 στροφών?
- Ναι πιστεύουμε ότι έχει έρθει η «ώρα» της acoustic version. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το concept αρκετό καιρό ώστε να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό-εναλλακτικό πρόγραμμά από αυτό που έχει συνηθίσει το κοινό μας. Είναι μια ιδέα πρωτότυπη που συνδυάζει κάτι το διαφορετικό μέσα από πειραματισμούς δικούς μας, με σκοπό «ένα ακόμα όμορφο βράδυ»

- Πόσο σκληρή δουλειά κάνατε για να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα του single σας «Θέλω να φύγω»?
- Η φιλοσοφία μας είναι ότι κάνουμε να το κάνουμε σωστά και ο χρόνος κάποια στιγμή θα μας ανταμείψει. Για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα του «Θέλω να φύγω» υπήρξαν δυσκολίες, οικονομικές, προσωπικές. Είναι πολύ σημαντικό όμως να ορίζουμε την ευθύνη του εαυτού μας απέναντι στη ζωή. Άγριες θάλασσες και φουρτούνες θα υπάρχουν πάντα στην ζωή μας, το θέμα είναι πως θα τις διαχειριστείς.

Πίσω από τις 33 Στροφές να πούμε πως κρύβεται μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μας βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις και ένα «ευχαριστώ» είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να εκφράσουμε προς εκείνους. Την Επιμέλεια Εξωφύλλου ανέλαβε η GazaPrint (Αριστείδης Μπίμπας – Νάντια Ρόζου) και το Project της φωτογράφισης ανέλαβε ο Γιάννης Λιβανός.

- Έχετε κάνει πολλές εμφανίσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τι έχετε παρατηρήσει στο κοινό?
- Έχουμε παρατηρήσει ότι ο κόσμος που έρχεται στα live είναι σαφώς λιγότερος σε σχέση με παλαιότερα. Πλέον τα live είναι ένας τρόπος συντήρησης της εικόνας σου και ανάδειξης της δουλείας σου. Εσύ αυτό που προσπαθείς είναι να είσαι ο εαυτός σου γιατί μπορεί αυτή η κατάσταση να σε αλλοτριώσει και σαν χαρακτήρα. Προχωράμε και η πορεία θα δείξει το τι μέλλει γενέσθαι.

- Ποια ήταν η μεγαλύτερη μουσική σας εμπειρία? 
- Την μεγαλύτερη καλλιτεχνική εμπειρία μας την ζούμε τώρα, έχουμε δίπλα μας ανθρώπους και μουσικούς που μας στηρίζουν πραγματικά. Νιώθουμε πολύ γεμάτοι μέσα από αυτό το μουσικό ταξίδι που πραγματοποιείται. Προορισμό έχει την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου. 

- Νέα τραγούδια πότε θα κυκλοφορήσετε?
- Να πούμε λοιπόν ότι θα ακολουθήσει άλλο ένα τραγούδι το οποίο θα κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη Μαρτίου και ένα τρίτο τραγούδι το οποίο θα ολοκληρώσει την παραγωγή και θα παρουσιαστεί αρχές Ιουνίου. Έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος του 1ου Δίσκου «Θέλω να φύγω»

- Τι πιστεύετε ότι πρέπει ν’ αλλάξει για να μαζεύετε όλο και περισσότερος κόσμος στα live?
- Όταν κάνεις μία εμφάνιση οφείλεις στον εαυτό σου πρώτα απ’όλα να είναι αξιοπρεπής. Στόχος δεν είναι ο αριθμός, αλλά η ποιότητα. Πρέπει να έχεις κάποια κριτήρια ώστε να μένεις σταθερός στις αξίες και τα πιστεύω σου. Γι’αυτό οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μουσική και τα πρότυπα της. Επιβάλλεται να αλλάξουμε συνειδήσεις και συμπεριφορές.

- O χώρος έχει γεμίσει από νέα σχήματα χωρίς στόχους και χωρίς όραμα. Πιστεύετε ότι αυτό κάνει κακό και στους υπόλοιπους?
- Ο κάθε καλλιτέχνης-σχήμα χαράζει μία πορεία μέσα στον χρόνο. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε κανέναν. Έχεις επίγνωση των συνεπειών σου όταν δημιουργείς μουσική. 

Εμείς οφείλουμε να δείξουμε από πλευράς μας ένα διαφορετικό δρόμο αντίληψης των πραγμάτων μέσω της μουσικής. Να απελευθερωθούμε από τα στεγανά μας και να αφήσουμε να μας συνεπάρει μια νότα, μία λέξη…. 

- Το σήμα κατατεθέν σας ?
Πάμε δυνατά…..

- Τι ευχή θα δίνετε στους αναγνώστες μας για το 2014?
Ας ελπίσουμε με τη νέα χρονιά να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις και πάνω απ’όλα να έρθουμε κοντά ο ένας με τον άλλον. Το έχουμε ανάγκη. Ας έχουμε όλοι μας μια όμορφη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου