Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Γιώργος Γελαράκης - Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια το 1985. Από το 2002 όπου και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη έρχεται σε επαφή με ανθρώπους της μουσικής, προσπαθώντας να αναπτύξει τα μουσικά του κριτήρια. Παράλληλα με τη φοίτησή του στο τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών του Πολυτεχνείου, συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα με τα οποία πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης , της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καθώς και εμφανίσεις σε μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ Αliakmonas river youth festival (Βέροια) , Rocking under the rocks (Καλαμπάκα) , Βy the river party (Ηγουμενίτσα) κ.ά. ανοίγοντας συναυλίες καλλιτεχνών όπως Β.Παπακωνσταντίνου, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Γ.Κούτρας και ο Μ.Ξυδούς. Επίσης πραγματοποιεί εμφανίσεις σε εκδηλώσεις του δήμων της Μακεδονίας καθώς και σε εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου.

Το καλοκαίρι του 2009 ωριμάζει μέσα του η ιδέα να ξεκινήσει την ηχογράφηση προσωπικού του υλικού, με αφορμή τη συμμετοχή του σε μουσικούς διαγωνισμούς. Έτσι τoν Απρίλιο του 2010, το τραγούδι "Σωπαίνουν αυτοί που αγαπούσαν" βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό τραγουδιού του MUSICHEAVEN.GR ανάμεσα σε 250 τραγούδια και σε ένα site με 110.000 καταγεγραμμένα μέλη. Το τραγούδι αυτό ήταν η αφορμή για τη συνεργασία του με το συνθέτη Π.Σαπαλίδη και τη συμμετοχή στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης.

To Νοέμβριο του 2011 το τραγούδι "Κι όλο γυρίζω" προκρίθηκε με κριτές το Β.Λέκκα και την
Ευσταθία στο τελικό του Open live music festival της Κοζάνης. Το Δεκέμβριο του 2011 επισημοποιήθηκε η συνεργασία του με το σχήμα "STAGE BAND" και πραγματοποιεί εμφανίσεις σε δεκάδες μουσικές σκηνές της Μακεδονίας. Το καλοκαίρι του 2012 πραγματοποιούν μαζί εμφανίσεις σε φεστιβάλ και stage της Βόρειας Ελλάδας (Καβάλα, Χαλκιδική, Κοζάνη, Σέρρες, Κιλκίς, Νάουσα κ.ά.), όπου και πραγματοποιούν opening act σε καλλιτέχνες όπως ο Β.Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος , οι Μπλε και τα Υπόγεια Ρεύματα. Το Δεκέμβριο του 2012 προκρίνονται με κριτές τον Α.Μιτζέλο και την Μ.Τανάγρη στον τελικό του φεστιβάλ Κοζάνης , όπου παρουσιάζουν το τραγούδι "Η αγάπη που λιώνει" μαζί με την Αγγελική Χατζηθεοδώρου. Η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο ''Ονειροποιός'' κυκλοφόρησε από την FM RECORDS το Μάρτιο του 2013, δείγμα της οποίας μπορείτε να ακούσετε
εδώ :





Την περίοδο αυτή ετοιμάζει τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις παρέα με τους STAGE BAND.

STAGE BAND
Jai Μαζαράκης - Ηλεκτρική κιθάρα
Κωνσταντίνος Γκιβίσης - Πλήκτρα
Στέργιος Χατζηιωαννίδης - Τύμπανα
Βασίλης Τσαούσογλου - Μπάσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου