Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κάρμα: Παρουσίαση Συγκροτήματος

 Γνώρισα τους ΚΑΡΜΑ μέσα απο την συνεργασία τους με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και απο την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασαν. Ένα συγκρότημα (απο τα λίγα στην Ελλάδα) που επιμένει να κρατάει ζωντανό το ελληνικό ροκ, με δυναμικά live, στίχους και μουσική που ξεχωρίζουν, με παραγωγές πολύ προσεγμένες. Το τραγούδι που ερμηνεύουν μαζί με τον Βασίλη ονομάζεται "Ένας θεός με νευρική ανορεξία" και βρίσκεται στον δίσκο τους με τίτλο "Κάρμα" που κυκλοφόρησε το 2009.

Αρκετά όμως με εμένα, ας αφήσουμε τον Βασίλη Δρακονταειδή να μας γνωρίσει το συγκρότημα του!



Οι ΚΑΡΜΑ δημιουργήθηκαν το 1998, όπου μέσα από αποτελέσματα προσωπικών βιωμάτων τους, ο συμπαντικός νόμος τους έσμιξε. Έπειτα από πολλές εμφανίσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε φεστιβάλ εκτός Αθηνών, άρχισαν να γράφουν δικά τους τραγούδια και να προετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.
Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολυμορφικός. Κινείται μέσα σε δρόμους mainstream rock ακουσμάτων με κάποιες hard rock στιγμές. Αισθητή είναι η παρουσία των keyboards και loops, τα οποία δημιουργούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των Κάρμα.
          "Ένας Θεός με νευρική ανορεξία", τραγούδι με στίχο κοινωνικο-πολιτικό και καυστικό, όπου συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, το τραγούδι ακούστηκε αποκλειστικά πανελληνίως από τον Nova Sport fm! "Οι νύχτες που εκδικούνται" είναι άλλο ένα τραγούδι του ίδιου χαρακτήρα, στο οποίο συμμετέχει ο Διονύσης Κωτσάκης, το οποίο είναι και το πρώτο βίντεο κλιπ των Κάρμα σε σενάριο-σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Γραμματόπουλου, το οποίο παίζεται στο Mad tv καθώς και στα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια Ελλάδας και Κύπρου.
Η μπαλάντα τους "Ποια θάλασσα σε κρύβει" έφτασε στο top 3 πολλών ραδιοφώνων Παννεληνίως και είναι το δεύτερο βιντεο κλιπ που επίσης παίχτηκε σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια της χωράς και ήταν στο τοπ 5 στο τηλεοπτικό κανάλι Musicbox στην Κύπρο.
          Οι ΚΑΡΜΑ έχουν δώσει συνεντεύξεις μέχρι σήμερα σε ραδιόφωνα όπως Nova Sport fm, musicheaven.gr, talkradio.gr, Sport fm Κεφαλονιάς, radioLefkada, Cosmos Κεφαλονιάς, Cosmos FM 91.5 WNYE New York, στο Κόκκινο κ.α. , σε εφημερίδες όπως Athens Voice, record, βορεινή και έχουν εμφανιστεί ζωντανά στο mad day live.

Οι συνθέσεις του πρώτου δίσκου των Κάρμα είναι των: Βασίλη Δρακονταειδή, Άννας Μανωλαράκη και Άκη Ζερβού, ενώ οι στιχουργοί είναι οι: Διονύσης Κωτσάκης, Χρήστος Δημπέτρος, Δημήτρης Λάππας, Αντώνης Τουρουντούς και Βίκυ Μανωλαράκη.
Δεύτερος δίσκος των ΚΑΡΜΑ
Το 2012 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος τους με τίτλο "Το χρέος" με αποσπάσματα της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη! Στον δίσκο συμμετέχουν οι:
Γιώργος Σκορδαλός (κρητική λύρα)
David Lynch (σαξόφωνο)
Η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Bernie Precious (ιρλανδική γκάιντα)
Δημήτρης Λιόλιος (τραγούδι)
Ελισάβετ Καρατζόλη
Νίκος Απειρανθίτης
Θάνος Λάμπρου (απαγγελία)
Βασίλης Αξιώτης (φωνητικά)
Χάρης Κανελλόπουλος (φωνητικά)

                Οι ΚΑΡΜΑ, με αφορμή τα 55 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη αλλά και τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει η Ελλάδα, θέλησαν να ενσωματώσουν στη μουσική τους, αποσπάσματα από την Ασκητική.
                Ο νέος δίσκος τους, «το χρέος», είναι σε παραγωγή των: Άννας Μανωλαράκη-Βασίλη Δρακονταειδή, (groove house studios) και περιέχει αποσπάσματα της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος μας συμβουλεύει εξηγώντας για τη θέση του Ανθρώπου και τη στάση του απέναντι στη ζωή, για το Χρέος του. Για το πραγματικό του Χρέος!
                 Έχει κοινωνικό κυρίως περιεχόμενο στίχων και σαφώς επίκαιρο. Στο ομότιτλο τραγούδι «το χρέος» συμμετέχει ο γνωστός λυράρης Γιώργος Σκορδαλός, ενώ στη «γιορτή» η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και ακούγεται για 1η φορά στην ελληνική δισκογραφία, ιρλανδική γκάιντα που ηχογραφήθηκε στην Σκωτία από τον Bernie Precious. Η μπαλάντα τους «νερομπογιά» υπάρχει στο δίσκο και σε ορχηστρική μορφή, με τη συμμετοχή του εξαιρετικού γνωστού μουσικού David Lynch. Η μουσική είναι του Βασίλη Δρακονταειδή ,ενώ στίχους έγραψαν οι: Πόλυς Κυριάκου, Βασίλης Δρακονταειδής, Μάριος Κατσώνης, Διονύσης Κωτσάκης και Δημήτρης Λάππας.


Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα στούντιο: Groove House studios-Millenium-Sierra (Αθήνα) και East Neuk (Σκωτία)
Μίξη στα Groove House Studios: Δημήτρης Μαλέγκας - Άννα Μανωλαράκη

Official Page: http://www.karmamusic.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου